Эта... тута пишу, бо так вирішили двоє шанованих юзерів aka i aka , бо жадні вони до уловистих місць!

Але, хто з інших поважних юзерів уважно читає звіти вищепоіменованих шановних та заслужених, той і так все зрозуміє...
Отже, знову два (чи двоє?) вищепоіменованих, шановних та заслужених, і прочая, і прочая... поїхали на рибалку на П.Буг з ночівлею (не з Ночовкою!)

При цьому, необхідно відмітити, що один із заслужених (зеленого кольору) довго уламував "голубого" (чи може синього? (але синяк - полюбе!)

) заслуженого здійснити цей виїзд. Той (голубий) довго відпихувавсі, мотивуючи поганим прогонозом, мовляв, машини у таку погоду не їздять, але вирішальними аргументами стали, по-перше, підтасовані прогнози брехунця Гизметео (повний штиль і море сонця) і, по-друге, успіхи (теж підтасовані

) конкурентів () у риболовлі на притоці Бугу (р.Сіб).
Отож, зацілований мною рулює, штурманує, приїхАли на місце - дивина!

- майже нікого немає!

Мабуть не всі читають підтасоване Гизметео (і дарма)...
З першого ж закидання друх (у лапках

) валить залікового карася...
Заздрю, проте, мовчки...
Ловлю плітку... мовчки... і, при цьому, мовчу, скрегочучи зубами...
Мовчки ловлю сомика... ще одного... Ха! На тобі! - підлящик, грам на... сто...

наливай... (було тільки пиво, в обмежених "колічєствах", так що, не думайте!

)
Підлящик - раритет, їх тут не буває! отож, шануйтеся!
Потрібно визнати, я використовував стару саморобну прикормку з морозильника, яка залишилася невикористаною з попередньої рибалки, з додаванням спеціальної кашки, яка теж була заморожена. Так ось, кашка трохи вже "попахивала", підкисати почала, але, оскільки об'єм прикормки був пристойним, мене жаба душила викинути її.

Проте плітка клювала, тому вирішив поставити об'ємніші годівнички, щоб до ночі викидати всю стару прикормку, а потім перейти на свіжу.
Орудував пікером 3м на дистанції ~40м і фідером 3,6м на дистанції ~50м. На обох стояли шпулі зі шнуром і 10-метровим шок-лідером з моно 0,25мм. Оснастка – патерностер. Наживка – хробак з опаришем, причому, хто з них був для плітки переважним, сказати важко – то пошматований хробак, а опариш цілий, то навпаки.
На пікері майже відразу стався мертвий зачіп, що привело до обриву шоку - поміняв на шпулю з моно 0,165мм. Та ж сама біда сталася і з шоком на фідері увечері - відставив до ранку. Буду міняти вузол шока (використовував Клінч).
, взявши лопату, нарив двох медвідок для спроби нічної ловлі сома (слава не дає спокою

). Слабеньке хилитання дзвіночків показували наявність соменят, один спінінг показав більш чітку покльовку але прийшов з порожнім гачком, після наживлення пучка хробаків попався сомик, вранці вимотування виявило на гачку лише обгризену голову другої медвідки.
Як стемніло – кльов вщух, надії на нічну рибалку розтанули, що було підкріплено нічною грозою. Взнавши по телефону від камрадів перепитії футбольних поєдинків, ніч провели у палатці під канонаду блискавок і громів, в обіймах Морфею, але спалося не дуже, по справжньому сон зморив аж під ранок – ледь рибалку не проспали. Під час грози нечисленні авто інших риболовів здійснили відчайдушні спроби утекти – як вони виїхали – не уявляю...

Зранку ми були на річці у гордій однині, лише наш мокрий “Веселий Роджер”

гордо майорів над табором сміливців!

- нікому не скажу з якого "матєрьялу" зроблений "прапор"! ;)
Замішую пакет FishDream “Лещ” з пакетом FD “Универсал” і ~500гр кашки (теж з морозильника, але не зіпсовану). В арсеналі також вонючки від FD (“Мотыль”, “Jocker”), “Фішки” (“Ваніль”, “Полуниця”, “Карамель”) крім того “Скопекс” і “Полин” (виробника не пам'ятаю). Потрібно відмітити, що якось виділити один з атрактантів я не можу – працювали нібито усі; у мене склалося враження, що результат давала саме їх постійна зміна.
Спочатку працюю одним пікером, на другому ж закиданні ловлю плітку і далі у такому ж стилі. Від заздрощів з палатки вибрався компаньйон і знову на першому ж закиданні бере гарного карася! Ну що ти будеш робити?!
Я плітки вже наївся, вирішую змінити тактику: ставлю фідер з шнуром без шока на дві-три кукурудзини з опаришами, а пікер на чистий хробак. Кукурудзу дипую в основному фруктово-кондитерськими запахами, хробака – мотилем і джокером. Темп перезакидання також трохи знижую (15-20хв.). Врешті-решт попався, таки, карасик на пікер! Що дивно, на кукурудзу вперто продовжує клювати плітка, але не засікається, - видно рота не може роззявити на наживку, тільки збиває. Ставлю замість двох кукурудзин одну, і діло пішло. Оскільки на фідері стоїть шнур, то покльовки виглядають як монстрячі, фідер ледве з стойок не зносить, а при виважуванні кожен ривок віддає конкретно в руку. Саме тому люблю ловити на шнур – кайф! - з моно, на жаль, таке можливо тільки з рибою трофейного розміру.
Плавна потяжка на пікері, після підсічки відчуваю солідну тяжкість на гачку, беру підсаку і, через невисокий очерет переді мною, готуюсь підсачити, підіймаючи рибу на поверхню. Тут риба, яка до цього доволі слухняно підкорялася моїм маніпуляціям вудлищем, робить раптовий ривок в очерет і я бачу сріблястий “тарілковидний” бік свого суперника: ЛЯЩ!

Від несподіванки (по усьому, у цій частині Бугу він нібито не тримається, але вчорашній підлящик недарма натякнув на можливість такої зустрічі

) промахуюсь ним повз голову підсаки ще й добряче стукнувши рибину об обід. Подумки лаю себе: “Зіллєш – уб'ю!

”, і за другим заходом успішно справляюсь із завданням. Підлящик заважив 790гр. - давненько я таких ловив!

Після цього прочистив берег перед собою від очерету для більш зручного підсачування (як завжди, порозумнішав заднім числом!).
Через деякий час на пікер попадається красюк карась-лапоть (дуже світлого відтінку):

- 720г.
Уже тепер скрегоче зубами друх!

Але їхній атвєт Чемберлену не забарився: на хробака з опариком спокусився великий судак (~700-800гр)!

Сміємося: до повного асортименту (плітка, карась, лящ, судак, бичок вже були упіймані) не вистачає ще карпа, окуня і йоржа. І що ви думаєте – невдовзі ловлю карпика (~200-300гр)! Дуже цікавий – майже зовсім голий, лише дві лусочки на ньому виявили:

- Мабуть утік з якогось ставка.
Пізніше на фідер на кукурудзу був упійманий брат попереднього лаптя (різниця у вазі кілька грам) тільки темного відтінку:

і трохи менший на пікер (485гр):

Що цікаво і незвично: на кукурудзу вперто клювала плітка (упійманий лише один карась, правда, суперський), а на хробака – карась і зрідка плітка.

Загалом мій улов склав 5,9кг, якщо ж враховувати рибу, яку відразу відпускав (сомики і карпик) – мабуть був би 6,5-7,0кг.

Прийшов час від'їзджати, хоча дуже не хотілося. Подякувавши батечку Бугу, не без пригод вибрались на трасу (до сих пір не розумію як уночі автомобілі змогли там проїхати, якщо ми вже по підсохшому ледве вибрались!

) і чкурнули додому.
При розванатженні автомобіля у дворі , мабуть за наводкою останнього, був атакований нахабною кішкою, яка ледь не відібрала мій улов! Мусив відстоювати тяжко здобуте, застосовуючи силу!